2 jun 2012, 17:43

Липса 

  Poesía » Otra
697 0 0

Липсва в душата ми заряд,

няма даже късче радост.

Сам в безмилостния свят -

така минава мойта младост.

 

Стените, тихи и смирени,

приклещват ме във своя ад,

а отлетелите години, натъжени

предричат душевния ми глад.

 

Липсата у мен е осезаема

липса на живот и на искра.

Сякаш нищо от живота не желая

отдавна май е мъртва моята душа?

 

А младините са годините прекрасни,

които никога не ще се върнат,

и как не ми се иска спомени ужасни

да ме обгърнат, когато те си тръгнат.

 

Липсата злокобна и тъй лоша

желая аз на мига да залича

и от душата си все още мощна

да отприщя насъбраната тъга.

© Владимир Ганчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??