ЛОШИТЕ МОМЧЕТА НЕ УМИРАТ
Не, „лошите момчета” не умират!
Така е само в евтините филми.
Това, което търсят, те намират,
защото го желаят много силно...
„Добрите” само в старите романи
излизат победители в борбата.
Мъжествени, с незаздравели рани,
те „лошите” преследват за разплата...
Не, „лошите момчета” не умират...
Във днешно време те са вече сила.
„Добри момчета” днес не ги възпират.
И даже търсят тяхната закрила...
А може би денят ще дойде скоро,
когато със носталгия ще искаме
добри и лоши пак да се преборят –
но в битки истински, а не измислени...?
Ще искаме!
Но няма да дочакаме,
уви, смъртта на „лошите момчета”...
С „добрите”, в умиление разплакани,
те братски си разменят пистолетите...
© Георги Ванчев Todos los derechos reservados