23.02.2010 г., 13:32 ч.

Лошите момчета не умират 

  Поезия
857 0 3

ЛОШИТЕ МОМЧЕТА НЕ УМИРАТ

 

Не, „лошите момчета” не умират!

Така е само в евтините филми.

Това, което търсят, те намират,

защото го желаят много силно...

„Добрите” само в старите романи

излизат победители в борбата.

Мъжествени,  с незаздравели рани,

те „лошите” преследват за разплата...

Не, „лошите момчета” не умират...

Във днешно време те са вече сила.

„Добри момчета” днес не ги възпират.

И даже търсят тяхната закрила...

А може би денят ще дойде скоро,

когато със носталгия ще искаме

добри и лоши пак да се преборят –

но в битки истински, а не измислени...?

Ще искаме!

Но няма да дочакаме,

уви, смъртта на „лошите момчета”...

С „добрите”, в умиление разплакани,

те братски си разменят пистолетите... 

© Георги Ванчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??