Нощта ме гледа зад завеса мрачна,
изплетена в смеха на нощни птици.
Бездомната препъва се невзрачна
в крила на паднали светици.
Денят ме буди в скута си ранен,
постлан с въздишки и заблуди.
Навярно е откъснал се от мен...
А може би сме просто луди?
© Ралица Желева Todos los derechos reservados