4 sept 2024, 11:33

Лудо писмо от Варна 

  Poesía
111 0 1

ЛУДО ПИСМО ОТ ВАРНА

 

… а лятото обра си всички круши

и кротичко зад хълма се смали,

вълните чорлят бесни ардауши –

връхлитат върху черните скали.

 

И плажът просна дрипата си жълта.

Спасителят чадърите прибра.

И есента във барчето нахълта

с пола солей – оранжева ликра.

 

Денят се влачи все по-къс и тромав.

Отмина ме – не каза и „Здравей!“

А гларусите – редом с вълнолома –

огракаха и варненския кей.

 

В порутените плажни съблекални

със лудия се скрихме от дъжда –

и той – нали е пълен откачалник,

ме гушна, както бяхме вир-вода.

 

Със него от деца сме кръвни братя.

И аз – нали от него по съм луд,

по късче лято всекиму ще пратя! –

за да не пукнем някой ден от студ.

 

1 септемврий 2024 г.

гр. Варна, 9, 30 ч.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "по късче лято всекиму ще пратя! –
    за да не пукнем някой ден от студ." - Ооо, Да! Ще имаме нужда 😊

    Обира свойте круши всяко лято,
    прибавя ни годинки от живот.
    На спомени сме малко по-богати
    (дано сме по-богати на любов).
    Студът ще свие скоро всеки в шепи,
    усмивките на дъжд ще прероди.
    През дните къси и без слънце слепи
    парченца лято в стих ще ни реди.
Propuestas
: ??:??