Лято
Лятото е вече вън,
Обяви ни го с звън ,
В училище звънеца,
Биеше го леля Цеца.
Почват летните игри,
Без да мислиш вече ти,
За училищна програма,
И уроците на мама.
Вече няма да се учи,
Няма как да се получи,
Всеки ден до късни доби,
Ний да учим като роби.
Литна ни душата волна,
Освободена и доволна,
Взря се тя на изток там където,
На картата намира се морето.
Плажа става класна стая,
Слънцето е за загар,
Кукуруза ще си хапна зная,
Заедо с пясъка макар.
Водорасли и вълни големи,
Ще разбивам всеки ден,
Ще играят удивени,
Рачета и рибки с мен.
Ей така ще бъде чак докрая,
Докато не чуя пак,
На училище звънеца,
Да го бие леля Цеца.
© Hristo Hristov Todos los derechos reservados