19 sept 2013, 0:00

Лято 2013 

  Poesía » Otra
745 0 2

/Посветено на всеки един човек, който го е направил специално. (:/

 

„Вземи лятото в ръка, налей си лято в чашата, в мъничка чашка, разбира се, в най-мъничката детска чашка; смени сезона в своята кръв, като повдигнеш чашата до устните и в тях излееш лято.“

Рей Бредбъри

 

Ако знаеш как не искам да си тръгваш...

Да се свиеш и да отлетиш на юг.

Със спомените ни да ме залъгваш,

че туптиш във мен и че си още тук.

 

Но вечерите вече стават хладни.

Нощта захапва края на деня.

Учебниците натежават безпощадно,

а роклите със шалове ще заменя.

 

По клепките ми още тлее август.

А косите ми са с мириса на юли.

Младостта в очите ми е наглост,

която хапе, драска, жули.

 

Ако знаеш как не искам да си тръгваш...

Да можех да си те изливам в чаша!

И вкусът ти все да ме залъгва,

че когато и да искам... ще е лято.

 

© Ая Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Не съм те забравила, Алиша Вървиш все по - нагоре
    Хубаво е, много даже!
  • Не е зле. А, пила ли си вино от глухарчета?!
    Поздрав
Propuestas
: ??:??