Небето бе обсипано с тревоги,
синия му цвят така и не видях,
а търсех избавление от мрака,
в който години наред живях.
Признавам няма да лъжа ,
не съм лицемер, нито слаб,
а дълбоко в душата на хората търся ,
онази искра, онзи плам .
Като буря да мине през всеки ,
онзи малък лъч доброта
и вечно в сърцата нека свети,
тази ярка топлина.
© Еленка Гишина Todos los derechos reservados