Майчина Молитва
/С очи отправени в небето/
Всяка нощ в съня си плача
Със невидими, изсъхнали сълзи
На сутринта подутите клепачи
Издайнически питат "помниш ли?"
Всяка нощ в съня си бродя
Да открия искам там поне
Истина и справедливост
Но не възмездие, не...
Очаквам тук във този свят
Господ да си въздаде правата
Да погали майчините ми сълзи
И да върне радостта в душата
Без да пита, просто вездесъщ
Наблюдавал ме е дълго от високо
Станал е свидетел ням
На доброто във живота ми и злото
На греховете ми, посети от безсилие
От неразумна, пагубна любов
Заплатени прежестоко във страдания
И отнели смисъла на цял един живот
Но сега, когато губя сили
Разкаяна пред прага на нощта
В която всичко безмълвно ще угасне
А аз безсилна съм да трепна със ръка
И моля се за свръхбожествена закрила
Да разлисти над главата ми гора
Да ме покрие и запази чиста
Душата ми окрадена, сама
И разтрепераното ми сърце отчаяно
Да получи святото знамение
Искам да повярвам, че на таз земя
Не съм дошла за заколение
Аз вярвам в майчината сила
Дарена с всепречистваща любов
Нищо, че човешките закони са създадени
Да не дават глас на живия живот
Затова сънувам щастието там горе
Там ще търся истините за света
Защото в ежедневието те са маскирани
И всяка сутрин няма те, дете ...
© Весела Маркова Todos los derechos reservados