Майка! Майка! На съд.
Ти видя ли я , Господи?
Рови в черния път
със бръсначи по кожата.
Влачи болка. И син-
да го хвърли на мишките.
Някой срича: "Амин",
втренчил поглед във нищото.
С пълен глас изкрещя:
" Бог е враг на човека!"
И Земята замря,
и се срути небето.
Заваляха сълзи,
в капки кръв се превърнаха -
тежки, като стрели
нужни, като насъщния.
Майка на колене!
Болка. Болка до костите!
Ръси пръст над дете.
Над детето си, Господи!
© Деница Гарелова Todos los derechos reservados