Боже, какво гордо лицемерие...!
Всичко е облечено театрално,
но нагло изисква от нас доверие,
че ни представя нещата реално.
Редят се политици на парад,
бият се в гърдите патриоти,
погледнеш ли внимателно отзад -
все дебеловрати, жалки идиоти.
Разногласия, сближаване, отдалечаване...
както ги подухне силен вятъра,
сделки, отнемане, подаряване -
все по-грандиозен става театъра.
Всичко е „в името на родината“ -
ритането, плюенето, парите и славата,
а децата им се мотаят в чужбината,
корени там пускат и ни забравят.
От българи, вече многонационални -
бели, черни, цветни, бакърени... -
все неравностойни, "онеправдани“,
за милата Бъргария сме „закахърени“.
Боже, какво лицемерие, маскарад...
Коли, коли на километри се редят. -
Използват дните на „Обединението“
да споделят „бедността“ си със съседите...
06 09 2016
© Надежда Борисова Todos los derechos reservados