16 jul 2011, 16:27

Мечти 

  Poesía » Filosófica
867 0 17

Препуска в коловоза си животът -

един безкраен ешелон от дни,

задъхва се в избраната посока,

изпуска пара с ранните мъгли...

 

Лети край гари, скътани в душата

и спира често - странник да качи,

билета си събирал от заплата,

най-чудния си сън да посети...

 

И всеки пътник, свил се във купето,

пътува, без да знае накъде,

а Машинистът, килнал си бомбето,

в гръбнака на годините оре...

 

Понякога, по стълбичката стръмна

ръце се хващат - за последен път

и слизат бавно с куфарите пълни -

мечтите си отвъд да занесат...

 

http://vbox7.com/play:db314ef3&al=1&vid=4041229

© Михаил Цветански Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??