10 nov 2012, 21:50

Медна монета 

  Poesía
735 0 4

Медна монета

 

Изпусна ме като монета медна

и на паважа нежно прозвъня

най-лунният ми образ на жена.

Нощта се спусна по ревера ти

и ритъмът на делника залепна

на склона на притворената ти уста.

Как тихо е по улиците пусти!

Заглъхна даже този кротък звън.

Остана влагата по медните ми пръсти

и утрото да дебне в твоя сън.

© Сабина Петрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??