И времето е тъжен знак,
че нещо бавно си отива
и в лепкавия, хладен мрак
душата като стон заспива.
Линеят трескави слова
в словесното ни ложе.
Попарени са от слана
на близост невъзможна.
И като есенни листа
съмненията будни греят.
Неслучена е любовта.
... И като мигове стареем.
© Емилия Николова Todos los derechos reservados