Не мога да махна с ръка
и да отпратя през рамо
моето минало,
тъй както гущера
се разделя при съдбоносен ход
с опашката примиримо.
Не мога ей така
да погреба половин живот -
това не е зоология.
Аз съм човек с толкова
кръвоносни съдове -
свързващи настояще и минало.
Как да прекъсна кръвния ток?
Имах падения, но и възход -
любови, омрази, мечти.
Така кръвта по-силно струи.
Искам още да обичам и бъда обичана.
Горещо те прегръщам живот,
но запазвам моето минало.
© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados