Почакай ме, ще се забавя,
ще дойда късно през нощта,
прости, забравих да ти кажа,
с гълъбите днес ще полетя.
А ти почакай, аз ще дойда,
но нека мине полунощ,
с венец от бяла перушина,
обгърната от бял разкош.
Ако заспал си, ще те завия
любящо с нежното крило,
а от перата ще извая
като от облаци легло.
Не ме забравай, знай, ще дойда,
макар и не като човек.
Ще бъда твоята гълъбица,
която чакаш вече век.
Почакай още малко само,
да ги събудя, че всички спят,
прости, забравих да ти кажа –
гълъбите нощем не летят!
© sovichka Todos los derechos reservados