22.12.2011 г., 14:57 ч.

Мираж 

  Поезия
625 0 0

Почакай ме, ще се забавя,

ще дойда късно през нощта,

прости, забравих да ти кажа,

с гълъбите днес ще полетя.

 

А ти почакай, аз ще дойда,

но нека мине полунощ,

с венец от бяла перушина,

обгърната от бял разкош.

 

Ако заспал си, ще те завия

любящо с нежното крило,

а от перата ще извая

като от облаци легло.

 

Не ме забравай, знай, ще дойда,

макар и не като човек.

Ще бъда твоята гълъбица,

която чакаш вече век.

 

Почакай още малко само,

да ги събудя, че всички спят,

прости, забравих да ти кажа –

гълъбите нощем не летят!

© sovichka Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??