20 oct 2015, 8:58

Мистериозно 

  Poesía » De humor
410 0 5

МИСТЕРИОЗНО

„Таз вечер ша са блещя по звездите,
че белким видя падаща веднъж.
И както са ма фанали сестрите,
немедлено ша пожелая мъж.


Мъж, дето ша ма носи като бебе
и ша ма пази също кат яйце!
Ни та понасям! Писна ми от тебе
и дигнала съм сичките ръце!“

 

Разбирате ли? Ей така ми рече
съпругата, и сякаш ма закла.
Направо като с брадва ма насече…
Каква я мислех, а каква била!

 

Изпушил съм и – видиш ли – парите
и всичката ракия съм изпил.
А аз кат циганин кълна звездите
и ниско под тревата сам са свил.

 

Обачи не разбирам от мистерия.
Танцуваши и: „Ша умирам! Да!“
Рекох „Не изпадай във истерия.
Иди във Плиска. Ш`ти дадат вода."
12. 08. 2015 г.
Русе

© Румен Ченков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??