10 dic 2008, 13:09  

Много искрено и много лично 

  Poesía » De amor
1072 0 22

(на съпруга ми)

Отминават годините -

тежки биволски впрягове, част от обоза.

Само времето линии

издълбава в челата ни, с нокти от проза.

Как съм още в очите ти? -

пожеланото някога синьо ноктюрно.

(Всъщност, аз - упоритата,

всеки брак в състояние, с хъс, да катурна.)

Аз не знам равновесие,

по-добро от смеха ти, прегръщащ без думи,

и парфюма на нещото,

дето име си няма, но е помежду ни.

Сяда с нас край кафето ни

и похрупва бисквити, и няма го уж че,

а се киска в постелята

и държи ни във впряга - домашното духче.

Хайде, да не умираме!

Да си теглим талигата до безконечност.

Знам - не ние избираме...

Но за оня свят тръгнеш ли - вземай и мене!


Радост Даскалова


© Радост Даскалова Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??