16 feb 2015, 21:33  

Мой беден Български народе 

  Poesía » Civil
583 1 2

Това стихотворение е взето като идея, от един велик българин, комик, 

актьор. Георги Калоянчев! Използвал съм и негови, и мои думи.

Това стихотворение е посветено на него!




Мой беден български народе, в душата ти 

препускат гладни векове.

Нивята ти обсипани и обляни, от руйни дъждове!

Мой нежен и раним български народе,

надарен, и търпелив.

 

 

На пътя дълъг, безкраен, пепелив.

стои един българин, ранен но търпелив!

Търпелив за надежда свята и прекрасна,

за утеха, вяра и любов към българския народ.

 

 

Мой беден български народе.

Където и да се намирате, аз ще ви обичам.

Където и да сте, спомнете си, че някой

някъде ви обича. Спомнете си, Мой беден Български народе!

 

            Част от тъжен монолог, на Георги Калоянчев изпълнен като стихотворение!

© Никалас Борисов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Искренно благодаря!
  • "Мой беден Български народе!
    Колко гласове изговарят този израз. Всичко е събрано в този израз -
    бедност, болка по децата-емигранти, несправедливост спрямо народа и т.н. и като прибавим кой е посланика на тези тъжни думи силата им става неизмерима!
    Поздрав за идеята да можем всики да я прочетем! Благодаря!
    Лек ден!































    "
Propuestas
: ??:??