1 may 2010, 19:01

Молитва 

  Poesía » Filosófica
596 0 1

Господи,

Ти, който твориш, движиш

и съхраняваш всички неща,

Ти, който после привидно рушиш,

наместваш и променяш света,

за какво подготвяш тази земя, Господи?

Като никога досега

човечеството е хванато здраво

на своя ум безпощаден в капана.

Страданието физическо и духовно шири се

и преминава във отчаяние.

Животът забързан хаос е,

изпълнен с лъжа и измама,

нещо сякаш разпада се,

руши се и си отива.

За какво ни подготвяш, Господи?

Дай ни сили,

духът ни да не унива.

Живеем във криза, предхождаща

всяка голяма промяна.

Необходим е тотален поврат

от най-малкото до най-голямото.

Дай ни смелост да се простим,

да захвърлим зад себе си старото.

Нещо в нас напълно ще се обърне

и с нови очи, от мрака отвърнати,

най-сетне ще видим

или може би ще зърнем

как Твоята Светлина божествена

и Любов Космична победно напират,

как, влизайки в нас,

оковите стари раздират,

как място най-сетне

сред човешкия хаос намират...

 

Но както още преди хилядолетия

Твоят син Христос предвиди:

"Който има уши, ще Те чуе,

и който има очи, ще Те види!"

© Татяна Борисова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??