Господи,
Ти, който твориш, движиш
и съхраняваш всички неща,
Ти, който после привидно рушиш,
наместваш и променяш света,
за какво подготвяш тази земя, Господи?
Като никога досега
човечеството е хванато здраво
на своя ум безпощаден в капана.
Страданието физическо и духовно шири се
и преминава във отчаяние.
Животът забързан хаос е,
изпълнен с лъжа и измама,
нещо сякаш разпада се,
руши се и си отива.
За какво ни подготвяш, Господи?
Дай ни сили,
духът ни да не унива.
Живеем във криза, предхождаща
всяка голяма промяна.
Необходим е тотален поврат
от най-малкото до най-голямото.
Дай ни смелост да се простим,
да захвърлим зад себе си старото.
Нещо в нас напълно ще се обърне
и с нови очи, от мрака отвърнати,
най-сетне ще видим
или може би ще зърнем
как Твоята Светлина божествена
и Любов Космична победно напират,
как, влизайки в нас,
оковите стари раздират,
как място най-сетне
сред човешкия хаос намират...
Но както още преди хилядолетия
Твоят син Христос предвиди:
"Който има уши, ще Те чуе,
и който има очи, ще Те види!"
© Татяна Борисова Всички права запазени