28 jun 2011, 22:18

Молитва 

  Poesía » Otra
993 0 7

МОЛИТВА

 

А този път дали ще ме спасиш,

преди съвсем да се изгубя?

Душата ми дали ще възкресиш,

преди сама да я погубя?

Дали ще можеш пак да ми простиш

несдържания егоизъм?...

………………………….

Преди да стъпча белия си стих,

аз тихо в крепостта му влизам...

...........................................

 

От много чаши тежко вино пих

и в много камъни се спъвах...

Лицата си по сто пъти мених.

Със сълзи после изкупувах

греха, вината... И си отмъстих

на моя ден и сън несбъднат.

Ела сега като присъда!

Падни над мене! С огън ме разпни!

И нека в клада се превърна!

Сърцето и душата ми вземи,

преди отново да се спъна.

Бъди ми съдник! Праведно съди

за всеки грях и тежка дума!

 

Единствено зад твоите стени

аз мога себе си да бъда!

 

© Илияна Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??