24 mar 2007, 10:52

МОЛИТВА ЗА СЪБУЖДАНЕ 

  Poesía
864 0 9

МОЛИТВА ЗА СЪБУЖДАНЕ

                          

                                             На Тинка

 

В тази мелница тежка – Земята,

Мелничарят-Живот не почива.

Денонощно чували премята,

не пропуска стопанин и нива.

 

Не унивай, съпруго, с въздишки

за това, че редът ни се бави.

Даже в кратките нощни затишия

Мелничарят не ни е забравил.

 

Триста мелници бавно дояждат

всяко зърно на дните ни зрели!…

Но брашното се сипе на сажди…

Може би е от мислите бели?…

 

…Нощ, осъмнала в човка на славей…

Безпризорно, премръзнало утро…

Спят децата ни. Тихичко ставай –

да си смелим надежда за утре…

 

Ванилин Гавраилов 

© Ванилин Гавраилов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??