Все тук отляво ме болиш,
все тук ме удряш, тук целуваш.
И колкото и срички да редиш,
ти все отляво ще се случваш.
Нали не искаш да боли?
Но тъй животът ни се случи –
с взаимни рани ни дари
и все ни казва: „Утре!”...
А утре е дете – не знае
колко дълъг път го чака –
в злак, в зора дали ще трае,
в пътя на изскубване от мрака...
Ще се научи, знам – кърви...
Но тук отляво – храм за двама.
Ти като бряг ме посрещни!...
... Морето своята скала познава.
© Веселин Динчев Todos los derechos reservados