7 ene 2016, 10:29

На Христо Смирненски 

  Poesía » Civil
337 0 1

Твоята поезия е дивна

и нивга не ще е архивна.

В нея има вечна младост

и на всеки беден носи радост.

И днес мизерията е беда,

и днес има нищета, 

и децата на града -

хората на труда -

златолуспестият гигант* граби -

тях - хората социално слаби.

Не в книгата, а в живота ни си ти

и споделяме твоите мечти.

© Георги Todos los derechos reservados

*златолуспест гигант - образ алегория в стихотворението "Юноша" на Смирненски

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??