Апостоле, България я има,
България страдае, ала жива е
и няма да загине, че е жилава.
Обесиха те през оная зима,
но ти живееш при подобен пример
и ежедневно черпим ти от силата.
Не грееш на икона, но закрила си.
Докосваш ми сърцето като рима.
О, докога страната ще е в тиня?!
Мнозина като тебе е родила тя,
на повечето пътят е без име,
оставили да я закрият, милата.
Апостоле, България я има
и няма да загине, че е жилава.
© Димитър Бурназов Todos los derechos reservados
Добре би било да се сещаме за мечтите му и утре, и в други ден, и всеки ден.