Кокичето през зимата ще цъфне,
по пътя пак безкрайно ще вървим
и някой тиха радост ще ми вдъхне,
към бъдещето пак ще полетим.
И лятна песен силно ще звучи,
смъртта с ръка не ще да ни докосне,
гласът ми никога не ще да замълчи,
душата ми със стъпка ще порасне.
От стихосбирката "Пътят" 1997
© Тодор Василев Todos los derechos reservados