Пристъпвам по смълчани коридори
и в тишината нищичко не чувам...
Вратите зеят, никой да говори...
И ми е странно, сякаш го сънувам...
Дори цветята сякаш нещо чакат,
изправили главици на перваза,
Довечера ще ги обгърне мракът,
но спомена за онзи глъч те пазят!
Сега съм тук и ми е някак пусто...
И тъжно, странно, даже непривично.
Объркани са някак мойте чувства,
защото всичко днес е тъй различно...
Но ето, че в притихналата сграда,
внезапен глъч подплаши тишината...
След този дълъг низ от дни изстрадан,
във нея пак завръщат се децата...
Г. Ванчев
5 юни 2020
© Георги Ванчев Todos los derechos reservados