Сирак на съдбата,
отгледан от улични вълци,
лежащ задъхан в калта,
хранен със сянка на улична лампа –
самотна тъма.
Небеса няма, ни треволя,
само пясъка и кърваво червената
надежда – война,
която за жалост той избра.
Така си го нещастията следваха,
потърсил утеха в страха и гнева
в югоизточни бойни сражения той оцеля.
Без капка съмнение в своята студена правота,
по лесно към гроба душите да дърпа – верига изкова.
Веригата с всяко едно от седемте прегрешения
на своята болнава, бяла лястовица.
На богати нозе противни прасета, кралици,
крале целува жълтица.
Честа ли, Ха, за него важни са парѝте,
властта и кръвта по ръцете
с барут и солени сълза - тъга,
примесени с живота на невинни деца.
Деца, прераждащи се в същите
тези частни палачи,
чиято лудост се храни
с кубинската пура и отнетия
пръв бебешки дъх,
удовлетворявайки най съкровените
желания на ранения ангел - душа,
малко по малко превръщащ се в Сатана...
© Todos los derechos reservados