Да беше красота - да я опиша,
да беше цвете - аромата му да вдишам,
но то не е нито красота, нито аромат,
а една неоценима благодат - жена.
Тя е красива и незаменима,
също така е лесно ранима.
Една недомислена дума ще ù разбие сърцето
и след това ще те изостави, изчезвайки в небитието.
Ще опиташ да си я върнеш, но няма да успееш това да сториш
и със самотата трудно ще се пребориш.
Затова е важно ние жената като равна на нас да ценим
и винаги тя ще е наш партньор и помощник незаменим.
© Радослав Радев Todos los derechos reservados