Утре станах рано
и хвърлих чантата през рамо.
Очакван ден велик
с приятелите ни страхотен миг.
И днес ни чакат учебници
без, който не можем нито минута.
И нещо, с което сме като вълшебници.
Те са нещо велико за нас, защото са като бижута!
© Десислава Дойчева Todos los derechos reservados
Емил, не се питай. Тук е скрита трансцедентална идея, на която всеки би се възхитил.