Събудих се утре.
Светът беше друг.
Събудих се утре.
Бях тихият звук.
Бях капка роса
искряща в зора
и бледа звезда
в простор синева.
Събудих се утре.
Там нямаше днес.
Самотните улици
с гладния пес.
Тълпите от блудници.
Блясък сред кал.
Витрини на лудници.
в стъкло и метал.
Събудих се утре
с живота от вчера.
Забравено бъдеще.
Странна химера.
Слепецът ме води
във вярна посока.
Забързан той ходи,
очаквайки скока.
Събудих се утре.
Заспал съм в безкрая.
© Гедеон Todos los derechos reservados