30 jul 2024, 23:06

Нарисувай на небето звезди 

  Poesía
117 1 1

Нарисувай на небето звезди,

за да можем по тях да четем за мечти,

Които са блеснали нейде сред мрака,

на някой - решил се цял живот да ги чака:

 

Да му бъдат дарени като цветен прашец -

да бъдат родени вчера и днес!

А после безименни да ги погребат,

там където потъват като фрегати -

 

Не един спомен от случки познати,

които просто във Забрава ще бъдат събрани -

За четящите ги под нощното, безкрайно небе,

което се гъне от вълните на звездно море,

 

Що се разлива далеч, много далеч,

сливащо се с други в океан от сребриста боя,

Събрал се във капка на родена от болка сълза -

спускаща се от всяка една изгоряла звезда:

 

И ако можеш - замени ти тези изтлели мечти

и на небето нарисувай нови звезди...

 

 

© ГФСтоилов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Нейде сред мрака
    цветен прашец
    забрава
    океан в капка на сълза...
    Винаги нови от някого светилца!

    Много, много хубаво обобщено!
Propuestas
: ??:??