17 ene 2012, 13:40

Наследство 

  Poesía
421 0 3

НАСЛЕДСТВО

 

На своите деца родители

оставят дом, имоти и сребро.

В живота си добри спестители

да бъдат и децата им в добро.

 

Аз нямам нищо в този грешен свят -

ни дом, нито имоти, ни пари,

нищо от туй, що прави те богат,

и що от хората се най-цени.

 

Какво ще ви оставя аз тогаз?

Сал стиховете свои, може би.

Те тъжни са и в тоз прощален час

единствени оставят ще следи.

 

Сал стиховете ми са капитал -

добри ли, лоши - те рожби свидни,

едно добро в живота ми тъй вял,

щит са те за думите обидни.

 

Това в наследство мога да ви дам.

С това съм аз, деца, богата

и с тях завет оставям вам:

"Живейте като обични братя" .

 

Че пари се губят и печелят.

Най-скъпа е човещината.

С близки хора болки се споделат,

когато обич има във сърцата.

© Анка Келешева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??