НАСЛЕДСТВО
На своите деца родители
оставят дом, имоти и сребро.
В живота си добри спестители
да бъдат и децата им в добро.
Аз нямам нищо в този грешен свят -
ни дом, нито имоти, ни пари,
нищо от туй, що прави те богат,
и що от хората се най-цени.
Какво ще ви оставя аз тогаз?
Сал стиховете свои, може би.
Те тъжни са и в тоз прощален час
единствени оставят ще следи.
Сал стиховете ми са капитал -
добри ли, лоши - те рожби свидни,
едно добро в живота ми тъй вял,
щит са те за думите обидни.
Това в наследство мога да ви дам.
С това съм аз, деца, богата
и с тях завет оставям вам:
"Живейте като обични братя" .
Че пари се губят и печелят.
Най-скъпа е човещината.
С близки хора болки се споделат,
когато обич има във сърцата.
© Анка Келешева Всички права запазени
Сърдечен поздрав и на теб,Ели.