Бяло ми е,
на душата ми е бяло,
като Пирински сняг,
като искрящ детски смях…
Надеждата ми –
палаво поточе,
стремглаво в утрото препуска,
скалите скулптурира,
Божествен дух им влива.
Бяло ми е,
на душата ми е бяло,
сякаш пресен сняг е наваляло…
© Росица Танчева Todos los derechos reservados