Гледам чашата си строго,
разливаща във мене огън -
нима от тебе имах нужда
да ме топлиш? Ти си чужда!
Не ми го причинявай,
не размеквай душа и тяло,
не поне в тоз живот,
нищо че тежи като хомот...!
Той ми е извечната награда,
която трябва да изстрадам
сред горчива обич и сладостна омраза,
за да дефинирам: Да! Аз съм!
Наздраве!
Но не бях ли ясен?
© Валентин Василев Todos los derechos reservados