От утре ще порасна.
Може би.
Съветва ме учтиво календарът.
Година Нова! Битият е бит
по приказка от памтивека стара.
Надиплени молитви от сърце
отнесе Господ.
Страшно е мобилен!
И лекичък. По-лек и от перце,
не му тежи, каквото сме сдроби́ли.
Дъждът с еднакъв вкус.
Дори и цвят.
Ако ме питаш, слънцето едно е.
Гради човекът правилния свят,
но вярата си храни от лъжовен.
Гризе го винаги.
Оттууук-оттаааам...
Какви ги върши и Земята в здрача?
Въртяла се била...
От зор-заман.
Дали пък тайничко не си подскача?!
Да пийнем ли?
Причини има бол.
В окото на забъдналия огън
шампанското се гръмна.
Главобол?
Не, не – да му потръгне и на Бога!
... Наздраве!
Нови маски са нашити.
Размери нямат, но удобно реноме.
Камбаната не носи заглушител –
непоправима!
Чува ли се или не?!
© Todos los derechos reservados