25 ago 2009, 10:39

Не исках 

  Poesía
596 0 8

Не исках аз да се родиш. Не исках.

И с гума те изтривах като грешка.

Като вода размътена те плисках,

измивах те от дните си човешки.

 

Достатъчен ми беше твоят батко,

тогава пухкавичко малко бебе.

Щастлива го оглеждах - същи татко.

И... някъде до него виждах тебе.

 

Да, виждах те, усещах, че живееш

и питах зло или добро те носи.

А ти, все още нероден, умееш

да даваш отговорите с въпроси.

 

Боляха ме въпросите, дордето

проплака като отговор привечер.

Развесели ми твоят плач сърцето

и от години весели го вече

 

ту смях чаровен, бликащ като ручей,

ту цупещо се сбръчкано носленце.

За дяволии не пропускаш случай

и скачаш радостен като сърненце.

 

Сега шофьор си, баткото - учител,

а после сте и двамата моряци.

Стани, детето ми, летец, строител,

към космоса поставяй пътни знаци.

 

Не ще попреча никога за нищо.

Една отплата само ще изпрося -

ти болката в душата не разнищвай,

прости ми някогашните въпроси.

 

Самата аз не бих си ги простила

и е добре, че не направих грешка.

Не съм те подло с гумата изтрила

и ти запълни дните ми човешки.

 

 

1984

© Гинка Гарева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Всчко начало е пркрасно, дори и малко нежелано
  • Ти не си искала,но Бог е искал...
    А стихът ти е прекрасен!!!
    Поздрави и да са ти живи и здрави!!!
  • Неуспелите аборти раждат най-красивите неща - също като при стиховете!
  • Измъчваха ме същите проблеми. А сега се питам понякога,
    какво ли щях да правя, ако го нямаше моето прекрасно момче?
    Наскоро навърши 45г. ПОЗДРАВИ СКЪПА,бъди щастлива!
  • Разстърстващо!Не, нямам думи.
  • ...Поздравявам те!...
  • Трогна ме!Прекрасно си изразила тези така дълбоки майчински чувства...Поздрав от сърце!
  • Непростими са въпросите...А колко по-непростима би била непоправимата грешка?!
Propuestas
: ??:??