Ти кацна пред полед,
при жерава стар.
Живец ти му вдъхна
и запали пожар.
Защо сега идваш,
защо закъсня.
Той не може да литне
с уморени крила.
Бързо ти литвай
не може така -
елен стар да гони
млада сърна.
С.П.
© Стойчо Пеев Todos los derechos reservados