Топла нощ, блажена, свята
и сякаш въздухът трепти
звездите търсят среща със Луната,
седим заслушани във морските вълни...
Потъмнелите води се плискат,
лекичко погалват се в брега
и изненадващо ни се приисква
да заплуваме в нощта.
Тук таме в синхрон проблясват светлинките, нежно разпилени
от хора, като нас неспящи
в опит да привържат времето!
Любовта спохожда парещи тела
гореща и солена кожа
морска пяна, пясъчна мъгла
страстта превръща ни в безбожници...
Вечерната омая не затихва
прехвърля тези късни часове
лятото не иска да си тръгва
додето ний държим се за ръце...
© Весела Маркова Todos los derechos reservados