„Неделята ухае на канела“
Надежда Ангелова
„Неделята ухае на канела“
и на кафе, на мляко с шоколад,
на ягодова пяна, и на смелост,
на млад, възторжен, свеж сърдечен глад
за чувства от черешов мус – големи,
за мисли от сметанов сладолед,
за смях от захаросани бадеми,
и за любов от орехи със мед.
И хубава е като сън неделя,
прегърната от малки чудеса,
които над минутите се стелят –
невидима ухаеща роса.
© Милена Френкева Todos los derechos reservados