5 dic 2010, 19:26

Недовършено... 

  Poesía » De amor
639 0 2

                            Н Е Д О В Ъ Р Ш Е Н О...

 

В очакване на нещо приказно и истинско,

 

пробило облака на сивата реалност,

все бродех аз по стъпките на изгрева,

а времето ме гледаше все някак странно...

 

Очаквах слънцето да ме прониже със лъчите си -

сърцето ми да се превърне в зов-мишена,

кръвта ми да разгаря огъня лирически,

поглъщайки душата моя нежно-уморена...

 

Очаквах в залеза да преоткрия дните си -

луната да отключи огнени експлозии

и звезден дъжд да се посипе над косите ми...

но приказката все оставаше една илюзия.

 

Престанах да очаквам шепота на залеза -

с очакване не исках да убия времето...

Но ме докосна пламъкът на изгрева -

очакваното много често идва неочаквано!

 

Не беше слънце, а донесе полета на изгрева...

И сън не беше, но осмисли дните ми.

Вълшебно-приказна, а всъщност – толкоз истинска!

Без ореол, но със ухание магическо... 

 

 

март 2009

 

© Даниел Цокев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Поздрав за хубавия стих и за мъдрото послание!
  • Но ме докосна пламъкът на изгрева -

    очакваното много често идва неочаквано!
    Да приятелю,точно така е!И аз имам едно подобно,но ти толкова красиво си го написал,че моето е недодялано в сравнение! Толкова ми хареса!!!
Propuestas
: ??:??