Уви, изтичат ми дните, мила,
но и в мъка осветяваш моя път,
затуй душа се е успокоила,
ела при мене в тоя кът.
Нощта е мрачна и студена,
но топли ме отвътре нещо,
топли душата ми ранена,
нежна тръпка аз усещам.
За теб си спомням, за красотата,
душата ти също е прекрасна,
ти си ми в живота светлината,
но болката ми е ужасна.
И имаш ти хубави очи,
споменът за тях крепи ме,
но душата ти безспир мълчи,
ела и, моля те, спаси ме!
© Георги Todos los derechos reservados