19 sept 2012, 16:35

Неплачеща мъка 

  Poesía
512 0 2

НЕПЛАЧЕЩА  МЪКА

 

Страшна е тази неплачеща мъка -

дълбоко, дълбоко в сърцето скрита,

за гърлото стиска с желязна ръка,

в ужас изгаря, на части разплита.

 

Сълзите от мъката малко измиват,

поплачеш си, после малко олекне.

Тъй както дъждовните капки измиват

чернилката и пак слънцето пекне.

 

Тежко му на този, който не плаче,

чернилката  вечно в него остава,

бучката ледна в сърцето обаче

пак си остава. Не, няма забрава.

 

Страшно е да гледаш в очите сухи -

няма искрица, живота го няма.

Бездни бездънни са орбити кухи,

от тях прозира сал мъка голяма.

 

Блазе му на този, кой сълзи рони -

поплаче, повика, после отмине.

Мъка неплачеща мене ме гони

и така ще е от века до нине.

© Анка Келешева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Само който го е изпитал, може да ме разбере. благодаря ти, Кети.
  • Ох, Аниииии, да можех поне над този стих да заплача... а то същата мъка неплачеща! Браво, мила, страхотно си го написала!
Propuestas
: ??:??