Снежинките нослета любопитни
опират до стъклото на прозореца.
Със тънички гласчета ме подпитват:
- Наистина ли е опасно топлото?
Наистина. Повярвайте ми! Спрете се!
Но всеки на гърба си трупа знания...
И стичат се неовладяни трепети
в пътечките на мокри очертания...
За миг видяли и за миг докоснали
на забранения си плод повърхността.
С тръпчивия привкус на омагьосваща
неповторима и фатална топлина...
© Дочка Василева Todos los derechos reservados