17 jun 2011, 12:52

Нестинарски нозе 

  Poesía » Otra
920 0 20

Аз прибрах си крилете.

Стъпвам здраво с нозе,

но запазих мечтите  -

път към мойто небе.

Ходя боса понякога,

даже тичам в мъгла,

и обгъщам с ръцете

светлостта на деня.

По жарава пристъпвам

със молитвени думи.

Две нозе нестинарски

вият танците луди.

Не остават ми белези,

ни ми пари по пръстите.

Само перлени нанизи

диплят в такт по гърдите.

Бият тъпани в ритъм.

Полудява сърцето ми,

пак за теб щом  попитам

иконата във ръцете ми.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??