Неуловим
Неуловим, красив и необятен –
дъждът рисува образа ти мил,
Вселената на мене го изпрати,
а той е толкова неустоим.
Създали са го светлите звездици
и поривът на вятъра студен,
и радостта във моите зеници,
и пулсът ми сърдечен, ускорен.
Дъждът шуми, рисува и не спира,
и вдъхва му с любов едно сърце,
очи, с които той да ме намира,
прегръдка нежна, устни, две ръце.
Дъждът не спира, все така рисува
за мен космическата красота
и той навярно също се любува
на твоята неземна красота!
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Todos los derechos reservados