Бил съм навсякъде,
бил съм кой ли не...
Нека друг да бъде,
но този път аз не ...
Бранех се от всеки,
какъвто и да бях...
Пътища, а не пътеки,
търсех, нима е грях...
Не искам да виждам
стари мръсни стени...
Искам да обичам,
нови, светли мечти...
Искам там да стигна,
до онзи светъл бряг...
В него да надникна,
както в съня го видях...
© Димитър Стоянов Todos los derechos reservados
Поздрав!